Gå til indhold

Mangler du strøm?

En god tommelfingeregel er at tjekke om naboen har strøm

Hvis dine naboer heller ikke har strøm, kan fejlen være sket i vores forsyningsnet- vi sikrer at fejlen bliver udbedret hurtigst muligt uanset tidspunktet på afbrydelsen. 

Mangler du delvis strøm i din bolig?

Hvis du mangler strøm i en del af din bolig, er der muligvis sprunget en sikring i gruppetavlen.
Sikringerne springer, når de bliver overbelastet. Enten fordi der er tilsluttet for mange apparater eller fordi der er en kortslutning i et apparat.

1. Kig på sikringerne i gruppetavlen. Se efter om den lille farvede perle i enden af sikringen er faldet ud. Den falder ud, når sikringen springer.

2. Sluk først for gruppeafbryderen og derefter for alle afbrydere og stikkontakter i den del af boligen, der ikke har strøm.

3. Skift sikringen og tænd for gruppeafbryderen. Tænd for én kontakt ad gangen i den del af boligen, der ikke har strøm. Når sikringen springer, har du fundet apparatet med fejlen.

Mangler du strøm i hele din bolig?

Er hele huset mørklagt, er det HFI/HPFI-afbryderen der har slået fra. Den slår fra, hvis der sker en overgang til jord, dvs. at der "forsvinder" strøm ud af det elektriske kredsløb.

1. Prøv at tænde for afbryderen igen. Nogle HFI/HPFI-afbrydere kan være meget følsomme over for f.eks. lyn. Kommer strømmen tilbage, er der ikke fejl i installationen.

2. Vil afbryderen ikke blive inde, slukker du for alle sikringsgrupper på gruppetavlen.

3. Tænd for HFI/HPFI-afbryderen - og derefter for én gruppeafbryder ad gangen. Når HFI/HPFI-afbryderen igen slår fra, har du fundet den fejlramte gruppe. Sluk for gruppeafbryderen, tænd HFI/HPFI-afbryderen og gå videre med fejlfinding, som når en sikring er sprunget.

Får du ikke på denne måde strøm igen, er der sandsynligvis en fejl i boligens faste installation.
Kontakt din elinstallatør. 

Ved driftsforstyrrelser og uheld af enhver art i forbindelse med elforsyningen, kan du kontakte vores døgnvagt på telefon 63 32 11 33.

Se strømafbrydelser her

Er der en kendt strømafbrydelse i vores netområde?

Se mere her.

Back to top